Ponykampen

Ponykampen

Stal Veersedam organiseert superleuke, kleinschalige ponykampen tijdens de schoolvakanties. De kampen gaan door in kleine groep. Er zijn maximaal 12 deelnemers. Hierdoor kan er veel persoonlijke aandacht geschonken worden aan de deelnemers.

Tijdens de kampen wordt Rivka bijgestaan door enkele instructrices en begeleidsters. Zij beschikken over een BHV-diploma. Naast de praktijklessen, wordt er ook theorie gegeven. De kampen starten steeds op maandagmorgen 9u en eindigen op vrijdagmiddag 17u. Er worden heel wat activiteiten gedaan, waaronder:

 • Dressuur- en springlessen
 • Zonder zadel rijden
 • Voltige
 • Strand- en/of bosritten
 • Namiddagje strand, zwemmen in zee, zonnen en strandspelletjes
 • Speurtocht
 • Dropping
 • Kleine wedstrijdjes
 • Bonte avond met suikerbroodjes bakken boven het kampvuur
 • Versieren van de pony’s
 • En zo veel meer

Door onze kok wordt er drie maal per dag een gezonde, gevarieerde maaltijd voorzien. Mocht uw kind allergisch zijn voor iets, speciaal dieet of nog iets anders geef dat dan even aan bij bijzonderheden in het inschrijfformulier.

In hoofdzaak richten we ons op kinderen van 8 tot en met 15 jaar. Daarnaast wordt er nog 1 kamp georganiseerd voor kinderen van 14 tot en met 17 jaar. En ons voorlaatste zomerkamp is een dagkamp (de kinderen blijven niet slapen) voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. Voor de juiste data zie hieronder onze kampkalender.

Het is mogelijk je eigen pony mee te nemen op kamp.  Je pony dient ontwormt en geënt te zijn.  Voor het meenemen van je pony op kamp wordt er 50€ in rekening gebracht.  Je trailer kan eventueel tijdens de kampweek gratis gestald worden.

Tijdens het ponykamp maken we af en toe gebruik van de fiets.  Gelieve daarom je eigen fiets mee te brengen.

Tijdens het ponyrijden is het dragen van cap (rijhelm) en jodhpurs met chaps of rijlaarzen verplicht.

Stal Veersedam is niet aansprakelijk voor schade, vermissing en/of letsel aan personen, pony’s en/of materiële zaken (zoals auto’s, telefoons, kleding, camera’s e.d.).  Zorg dus altijd zelf voor een goede verzekering.

Accommodatie

Er wordt geslapen in een oerdegelijke Belgische legertent.  Ieder deelnemer beschikt over een eigen veldbedje.  Naast de tent is er een verwarmde sanitaire unit met toilet, douche en wasplaatsen.

Het ponyrijden gaat door in onze 20-60 overdekte binnenpiste, 30-40 buitenbak of overdekte longeercirkel.  Het is slechts 1,8km tot het Noordzeestrand of bos, ritten hier naartoe gaan we ook zeker doen.

Wat mee te nemen

 • Rijhelm
 • Rijlaarzen of jodhpurs met chaps
 • Voldoende kleding zowel voor warm en frisser weer
 • Regenkleding
 • Zwemkleding
 • Spullen om je te wassen: handdoeken, washandjes, zeep, shampoo, tandenborstel, tandpasta
 • Spullen voor de bonte avond
 • Spullen om je pony te versieren
 • Fiets

De kleine lettertjes

Inschrijving en betaling

Inschrijving kan enkel door online ons inschrijfformulier in te vullen.  Deze vindt u hier.

De kampen worden ingevuld naar datum van inschrijving.  Wie het eerste inschrijft, die zal het eerste in aanmerking komen om deel te nemen aan een kamp.  Als een kamp volzet is, dan zal dit aangegeven worden in de kampkalender hierboven.  Na het invullen van het online inschrijfformulier zal u van ons een mail krijgen met de vraag een aanbetaling te doen voor het kamp.  Houdt u ook uw spam-box in het oog.  Mocht u geen mail van ons ontvangen, neem dan contact met ons op.  Pas na de betaling van de aanbetaling wordt de inschrijving definitief.  Het tijdstip van ontvangst van de aanbetaling geldt als volgorde van boeking.

Na ontvangst van de aanbetaling ontvangt u een mail.  In deze mail ontvangt u extra uitleg over het kamp en noemen we het restant bedrag en datum wanneer dit restant bedrag uiterlijk op onze rekening dient te staan.  De restant betaling dient uiterlijk 4 weken voor begin van het kamp op de rekening van Stal Veersedam V.O.F. te staan.  Als we het restant bedrag 3 ½ week voor begin van het kamp nog niet ontvangen hebben sturen we een herinnerings-email.  Als we het restant bedrag 3 weken voor het begin van het kamp niet ontvangen hebben behouden we ons het recht voor de plaats aan een kind op de wachtlijst te geven.  In dit geval zal geen restitutie van de aanbetaling plaats vinden.

Annuleringen

Helaas krijgt u bij afzegging tijdens de vier weken voor begindatum van het ponykamp uw (aan)betaling niet in geld terug.  Wat de reden ook is.  Er wordt hiervoor geen uitzondering gemaakt.

Als u meer dan 4 weken voor begindatum van het kamp afzegt kan u het betaalde geld wel opmaken voor een ander ponykamp in datzelfde jaar.  Bij afzegging korter dan 4 weken voordat het kamp begint, bent u helaas uw geld kwijt.  We raden u aan hiervoor een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij minder dan 3 inschrijvingen voor een kamp 2 maanden voor aanvang van een kamp, kan het zijn dat het kamp afgezegd wordt.  Dan heeft u de keuze dat we het betaalde geld terugstorten of dat u de betaalde gelden gebruikt voor een ander kamp hetzelfde jaar.

Als een kamp i.v.m. pandemieën niet kan plaatsvinden, kan het reeds betaalde geld gebruikt worden voor een ander kamp bij Stal Veersedam binnen hetzelfde jaar.

Achtergelaten kleding en/of andere eigendommen

Alle achtergelaten kledij en andere spullen zullen tot 1 maand na einddatum van het kamp door Stal Veersedam opgeslagen worden. Achtergelaten spullen kunnen opgehaald worden. Er worden door Stal Veersedam geen spullen teruggestuurd naar het thuisadres.
Scroll to Top